Ibili Inductieadapter, 14,5 cm

21.95

Ibili Ibili Inductieadapter, 14,5 cm

Artikelnummer: 703714 Categorieën: ,

Wil jij pannen die niet geschikt zijn voor inductie, toch op je inductie-kookplaat gebruiken? Dan is deze inductie-adapter van Ibili een uitkomst. Met deze adapter is het namelijk mogelijk om pannen en kookgerei die niet geschikt zijn voor inductie, toch op je inductie-kookplaat te gebruiken. De adapter is geschikt voor kookgerei van koper, aluminium, keramisch of aardewerk (Tajines, ovenschalen) en koffiepotjes. Je kunt de adapter overigens ook gebruiken op een keramische kookplaat, bijvoorbeeld onder een aardwerk schaal, om krassen te voorkomen. De adapter – een 4,5 mm dikke plaat aluminium volledig ingekapseld door twee lagen staal – is eenvoudig gezegd een pannenbodem met handvat, die de warmte gelijkmatig doorgeeft.
Twijfel je of je pannen geschikt zijn voor een inductie-kookplaat? Je test dit eenvoudig met een magneet: blijft de magneet niet kleven aan de bodem van de pan, dan is deze niet geschikt voor een inductie-kookplaat, en biedt deze inductie-adapter uitkomst.
Belangrijk bij het gebruik:
Gebruik de adapter alleen met pannen en kookgerei met een volledig vlakke bodem; en gebruik de adapter nooit zonder pan.
Gebruik de adapter niet als contact grill.
Gebruik geen te kleine pannen of kookgerei: je pan mag rondom niet meer dan 2 cm van de inductie-adapter onbedekt laten. Bij een te kleine pan kan een extreme warmte ontstaan die niet wordt opgevangen door de pan, waardoor de plaat en je inductie-kookplaat zwart worden.
Zet – bij gebruik van deze adapter – je inductie-kookplaat niet op de maximale stand.
Belangrijkste kenmerken:
Om pannen en kookgerei die niet geschikt zijn voor inductie, toch op je inductie-kookplaat te gebruiken.
Geschikt voor kookgerei van koper, aluminium, keramisch of aardewerk (Tajines, ovenschalen) en koffiepotjes.
Ook te gebruiken op een keramische kookplaat, om krassen te voorkomen.
Drie-laags: plaat aluminium (4,5 mm) ingekapseld door twee lagen staal.
Geeft warmte gelijkmatig door.
Belangrijk om de gebruikstips in acht te nemen.